wtorek, 31 stycznia 2012

Bułki z wkładką - pełnoziarniste

Bułeczki bardziej urozmaicone. Zamiast je przecinać i nakładać na nie cokolwiek można od razu upiec je z zawartością i świetnie smakują na ciepło jak i na zimno:
Składniki (na 10 sztuk):

  • Ciasto z przepisu na pełnoziarniste bułeczki 
  • Farsz- dowolne warzywa i dodatki:
  • cebula
  • pomidory
  • papryka
  • ogórki konserwowe
  • kawałki mozzarelli
  • przyprawy: pieprz, bazylia, oregano...


Przygotowujemy ciasto z przepisu do momentu przykrycia uformowanych bułeczek.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę podobnie. Podsmażamy je do zmiękczenia. Resztę składników prócz mozzarelli kroimy na dowolne, mniejsze kawałki.
Mozzarellę zaś kroimy w nieco większą kostkę.
Warzywa mieszamy ze sobą i przyprawiamy.
W każdej bułeczce robimy duże wgłębienie i nakładamy farsz razem z kostką mozzarelli. Zalepiamy bułeczkę tak, żeby nic nie wyleciało, kładąc na blaszkę miejscem łączenia do dołu.
Wstawiamy bułeczki na 15 min do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Polecam zjadać na ciepło :)

4 komentarze:

Co o tym sądzisz? ;)