piątek, 30 grudnia 2011

Kasza jaglana na słodko

Coś na śniadanie, podwieczorek, a może nawet i obiad? :) Dowolna kombinacja, podaję swoją ulubią, jeszcze pachnącą świętami, bo z cynamonem:

Składniki (na porcję):

  • 3 łyżki przepłukanej kaszy jaglanej
  • 3 łyżki mleka
  • 4 łyżki wody
  • 1/2 drobno pokrojonego jabłka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • opcjonalnie: substancja słodząca (mi jabłka wystarczają, dlatego nie słodzę)
  • bakalie 
  • otręby
Kaszę zalewamy wodą i mlekiem (w razie potrzeby można tych płynów dodać więcej) i gotujemy przez ok. 15-20 min co jakiś czas mieszając. 
Ok. 5 minut przed końcem gotowania dorzucamy dodatki.
Gotową kaszę przekładami do miseczki/salaterki i przyprawiamy cynamonem. 

12 komentarzy:

  1. oj jak ja lubie takie klimaty wprost z baru mlecznego;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też bardzo lubię. Śniadanko idealne :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Troszkę się zdziwiłam, że przy takiej ilości się nie przypaliła.. Ja zawsze zalewam szklanką płynu i muszę jeszcze 'podlewać'. Zdradź sekret! Wygląda nieziemsko pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ciekawie się prezentuje. smakowicie.
    nigdy nie jadłam. ale z chęcią spróbuję ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. Dobra opcja śniadania:) Na pewno wypróbuję!!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja do tego dodałam łyżeczkę rodzynek, a na wierzchu posypałam prażonymi płatkami migdałowymi - pychotka!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. muszę spróbowac koniecznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. zapraszam na mojego bloga o modzie sarusia513.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)