Składniki (na 10 sztuk):
- Ciasto z przepisu na pełnoziarniste bułeczki
- Farsz- dowolne warzywa i dodatki:
- cebula
- pomidory
- papryka
- ogórki konserwowe
- kawałki mozzarelli
- przyprawy: pieprz, bazylia, oregano...
Przygotowujemy ciasto z przepisu do momentu przykrycia uformowanych bułeczek.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, paprykę podobnie. Podsmażamy je do zmiękczenia. Resztę składników prócz mozzarelli kroimy na dowolne, mniejsze kawałki.
Mozzarellę zaś kroimy w nieco większą kostkę.
Warzywa mieszamy ze sobą i przyprawiamy.
W każdej bułeczce robimy duże wgłębienie i nakładamy farsz razem z kostką mozzarelli. Zalepiamy bułeczkę tak, żeby nic nie wyleciało, kładąc na blaszkę miejscem łączenia do dołu.
Wstawiamy bułeczki na 15 min do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Polecam zjadać na ciepło :)
Bardzo fajnie ci wyszły :) Muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńPysznie nadziane! bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńIle jedna ma kcal? Świetny przepis, musze wypróbować :)
OdpowiedzUsuń