wtorek, 12 czerwca 2012

Słoiczkowa owsianka Kokosowa

Koko-koko euro spoko, bo mimo remisu z Grekami to lepszy remis niż przegrana :) A po wieczorze pełnym emocji warto zjeść porządne, energetyzujące śniadanie, polecam z kokosem, żeby było tematycznie. Goniąc też za trendami przedstawiam wersję w słoiczku, którą przygotowujemy wieczorem, wstawiamy do lodówki, a rano jest już gotowa :) Inspiracja TUTAJ



Składniki (na porcję):
  • płatki owsiane do ok. 1/3 objętości małego, wybranego przez nas słoiczka
  • ok. 1/3 słoiczka mleka
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (lub ile chcemy)
  • 1 łyżeczka fruktozy (lub do smaku)


Słoiczek wypełniamy do 1/3 objętości płatkami owsianymi. Dolewamy mleko, aby wszystko wypełniało słoiczek do 2/3 objętości. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Na wierzch możemy wysypać gruszą warstwę wiórków kokosowych. 
Słoiczek zakręcamy i wstawiamy na noc do lodówki, aby spęczniała. Rano wyciągamy i zjadamy :)


11 komentarzy:

  1. zapraszam do udziału w akcji owsiankowej ;)
    http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/dobra-owsianka-nie-jest-zla

    OdpowiedzUsuń
  2. a ile kalorii? :-))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To wszystko zależy od tego, jaki mamy słoiczek i jakiego mleka i jogurtu używamy :)

      Usuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. cudo *.*
    podbieram przepis i na pewno niedługo wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Blog jest super. Dzięki Tobie przestawiłam się na zdrowsze jedzenie i schudłam, że aż koleżanki mi zazdroszczą. Bez wyrzeczeń. Dziękuję <3. Twoje przepisy są rewelacyjne.
    Trzymaj tak dalej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeny, tak bardzo miło mi słyszeć takie słowa! Gratuluję Tobie serdecznie sukcesu i samozaparcia :)

      Usuń
  6. Pycha!!
    Chociaż moja nie wyszła taka gęsta ;<

    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam owsianki ;D A ta jest taka smaczna ;) Robiłam już dwa dni po kolei i na jutro chyba też sobie naszykuję taką porcyjkę błonnika ;D Mniam...

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny przepis, byłby zdrowszy gdyby fruktozę czymś zastąpić nawet zwykłym cukrem ;)

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)