Składniki (na porcję):
- Przepis na naleśnik TUTAJ
- 150 ugotowanych różyczek brokuła
- Garść pokrojonych warzyw (kawałki pomidora, papryki, ogórka, cebuli)
- Kawałek sera feta
- Sos czosnkowy:
- ząbek czosnku
- 2 łyżki jogurtu
- pieprz
Przygotowujemy placek i odstawiamy w ciepłe miejsce
Pokrojone warzywa w razie potrzeby podsmażamy na patelni. Fetę kroimy w kostkę lub dowolnie.
Przygotowujemy sos: przez praskę przeciskamy czosnek, dodajemy do jogurtu, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Połowę (lub wg. uznania) wylewamy na placek, na połowę powierzchni placka kładziemy farsz z fetą, polewamy pozostałą częścią sosu i składamy na pół.
Swoją porcję dodatkowo posypałam bazylią.
Średnia wartość kaloryczna: ok. 280-320 kcal (w zależności od wybranych dodatków)
Pysznie wypakowany :D
OdpowiedzUsuńpycha, a z sosem czosnkowym to już w ogóle poezja :)
OdpowiedzUsuńAle kusi, a u mnie brokuł w lodówce leży :-) Smakowite fotki
OdpowiedzUsuń