poniedziałek, 27 lutego 2012

Imprezowy dip serowy Fit

Dlaczego imprezowy? Ponieważ serwowałam go zaproszonym gościom na wtorkowych ostatkach. A do niego podałam pełnoziarniste chlebki w ramach przekąski, o których już niedługo tutaj wspomnę :) :
Składniki (na miseczkę):
2-3 łyżki serka homogenizowanego
5 łyżek (ok.20-25g) startego sera (u mnie nisko tłuszczowy)
50 g serka topionego light
Opcjonalnie zioła (u mnie lubczyk, oregano)

Starty ser i serek topiony wkładam do garnuszka i rozpuszczamy na bardzo małym ogniu.
Gdy będą dość płynne ściągamy z ognia, dodajemy serek homogenizowany, zioła i dokładnie mieszamy.
Wstawiamy do lodówki aż stężeje.
Wyciągamy ok. kwadransa wcześniej przed podaniem.

4 komentarze:

Co o tym sądzisz? ;)