piątek, 21 października 2011

AKCJA jesień #ZUPA czosnkowa ze szpinakiem

Przepis na to, jak rozprawić się z grypą i przeziębieniem wg. sposobu Anny (przepis skopiowany)
źródło obrazu: www.we-dwoje.pl

Składniki:· dwie duże cebule,
· opakowanie mrożonego szpinaku,
· 1 główka czosnku,
· szkl. mleka,
· 1 ł tymianku,
· 3 listki laurowe,
· 3 ziela angielskie,
· 3 szkl bulionu,


Cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem wyciśniętym przez praskę udusić
na oleju. Wlać bulion i zagotować. Dodać liście laurowe, ziele ang. i tymianek. Gotować na małym ogniu 15-20 minut. Zestawić z ognia, wyjąć liście i ziele, doprawić solą i pieprzem, zmiksować. Wlać mleko i ponownie zagotować. Włożyć szpinak, mieszać i zagotować.

5 komentarzy:

  1. Chyba powinnam wypróbować (leżę w łóżku z chorymi zatokami:( ) Może powinnam parę dni wcześniej...;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię aromat czosnku,taka zupka na jesień jest idealna;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oooo, pyszna musi być taka zupa :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest genialna, robię identyczną zupkę więc wiem to na pewno:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rodzaj soloneza, którego dla odmiany nawet bym zakosztował ;)

    P.S. Udane zdjęcie, no no.

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)