źródło obrazu: www.we-dwoje.pl |
· opakowanie mrożonego szpinaku,
· 1 główka czosnku,
· szkl. mleka,
· 1 ł tymianku,
· 3 listki laurowe,
· 3 ziela angielskie,
· 3 szkl bulionu,
Cebulę pokrojoną w kostkę z czosnkiem wyciśniętym przez praskę udusić
na oleju. Wlać bulion i zagotować. Dodać liście laurowe, ziele ang. i tymianek. Gotować na małym ogniu 15-20 minut. Zestawić z ognia, wyjąć liście i ziele, doprawić solą i pieprzem, zmiksować. Wlać mleko i ponownie zagotować. Włożyć szpinak, mieszać i zagotować.
Chyba powinnam wypróbować (leżę w łóżku z chorymi zatokami:( ) Może powinnam parę dni wcześniej...;)
OdpowiedzUsuńLubię aromat czosnku,taka zupka na jesień jest idealna;)
OdpowiedzUsuńOooo, pyszna musi być taka zupa :D
OdpowiedzUsuńJest genialna, robię identyczną zupkę więc wiem to na pewno:)
OdpowiedzUsuńRodzaj soloneza, którego dla odmiany nawet bym zakosztował ;)
OdpowiedzUsuńP.S. Udane zdjęcie, no no.