czwartek, 29 marca 2012

Sałatka z porem i jajkiem

Hej :) 
Chyba zacznę dość długą serię przepisów bardzo prostych, a wręcz banalnych w przygotowaniu. Zebrało mi się takowych bardzo dużo (trzeba się zebrać, żeby w końcu je opublikować), a sądzę, że mimo ich prostego przyrządzenia mogą stanowić dla Was źródło inspiracji. Zresztą pogoda robi się coraz lepsza, nie ma czasu na szykowanie jedzenia, tylko na dwór i spacerować lub jeździć na rowerze :) 

A dzisiaj proponuję Wam coś takiego:



Składniki:
  • 2 duże pory
  • 3 jajka
  • Kilka korniszonów
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • Przyprawy: pieprz lub inne do smaku


Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Białą część porów kroimy w talarki lub półtalarki i wrzucamy do miski.
Korniszony kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do pokrojonego pora.
Jajka kroimy w kostkę i dorzucamy do pora i korniszonów.
Przyprawiamy i mieszamy, po czym dodajemy jogurt i jeszcze raz mieszamy.

3 komentarze:

  1. Słusznie, proste nie znaczy gorsze.
    I wyobraź sobie, że takiej sałatki nigdy nie robiłam więc przepis jak najbardziej mi się przyda :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie połączenie smaków :) kojarzy mi się ta sałatka z czasami studenckimi, kiedy głodna po zajęciach kupowałam taką właśnie sałatkę w pobliskim sklepie. ze świeżym pieczywem - pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię pora w różnych sałatkach, spróbuj dodać żółtego sera oraz szynki ;)

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)