Składniki (na porcję):
- 100-150 g drobiowej szynki (np. polędwica, filet z piersi kurczaka lub indyka itp..)
- Opcjonalnie ulubione przyprawy (dla fanów chipsów o smaku szynki nie potrzeba ich do szczęścia ;))
Teflonową patelnię delikatnie przetrzeć ręczniczkiem nasączonym olejem i nagrzać.
Wędlinę pokroić w paseczki lub wedle upodobać i smażyć na średnim/małym ogniu z obu stron do uzyskania chrupkości (ok 10-15 min).
Wartość kaloryczna: ok. 150 kcal
Bez tłuszczu też się udają :) I z piekarnika też są super :) na dukanie sprawdzałam ;) i polecam niezależnie od diety :) Tylko nie popełniajcie mojego błędu - nie wkładajcie jeszcze ciepłych do plastikowego lunch-boxa, bo odparują i zmiękną
OdpowiedzUsuńJak najbardziej wychodzą bez tłuszczu, ale teflonową patelnię trzeba zabezpieczyć przed mocnym nagrzewaniem :) A na patelni wychodzą szybciej i taniej,jeżeli ktoś posiada kuchenkę gazową
OdpowiedzUsuńuwielbiam taką szynkę! pięknie chrupie oraz pachnie tak intensywnie
OdpowiedzUsuńchrupiące, więc jestem na tak :).
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :D
OdpowiedzUsuńChipssy szynkowe moje ulubione :)
OdpowiedzUsuń