Składniki (na 4 porcje):
- ok. 1-1.5 l bulionu warzywnego
- Brokuł
- Duża marchew
- Puszka groszku
- 100 g (woreczek) ugotowanego brązowego ryżu
- Przyprawy (do smaku)
Do przygotowanego wcześniej i doprawionego bulionu (np. włoszczyzny) dodaję ugotowane na twardo różyczki brokuła.
Marchew kroję w kostkę, dorzucam do reszty. Gotuję ok. 15 min.
Pod koniec gotowanie dorzucam groszek, ew. ryż, jednak preferuję ryż dawać osobno do porcji (ok. 1/2 szklanki ryżu na porcję).
Szybkie w przygotowaniu i sycące.
w składnikach jest kukurydza, a w przygotowaniu groszek...to jak to jest? a może chcesz sprawdzić naszą uwagę? :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie zupy. są i smaczne, i sycące :)
Racja, racja. Niesamowita spostrzegawczość- jeszcze się do końca nie obudziłam ;)
OdpowiedzUsuńNo i błąd naprawiony:) Dziękuję bardzo za informację
OdpowiedzUsuńZupki śmieciówki, bo tak się u Mnie nazywają są NAJLEPSZE ;) sycące i bogate w witaminki ;)
OdpowiedzUsuń