poniedziałek, 24 października 2011

Światowy Dzień Walki z Otyłością- 24.10

Witam Was serdecznie,
Dzisiaj jest 24 października, a ma to znaczenie nie tyle co dla jubilatów i solenizantów, ale też dla WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) i innych organizacji, które przejęły inicjatywę w zwróceniu uwagi i zapobieganiu problemowy otyłości.

Sondaże i statystyki w ostatnich latach poszły mocno w górą i są bardzo zastraszające. Już dawno przestało chodzić pod tym względem o kwestie estetyczne, bo przede wszystkim założeniem jest zdrowie i życie ludzkie.  Na pewno wiele z Was wie, jakie mogą pojawiać się dolegliwości związane z nadmierną tuszą: podwyższone ryzyko zawału, miażdżycy, choroby wieńcowej serca, cukrzyca etc.

Na tych krótkich słowach wstępu poprzestanę i tym samym zachęcam Was do przeczytania kilku artykułów i odwiedzenia paru stron, które podaję poniżej. Jeżeli Was samych nie dotyka ten problem, to na pewno znacie osoby, które warto przekonać do walki o zdrowie.

Krótkie informacje o  Dniu Walki z Otyłością-> KLIK
Informacje o WHO-> KLIK
Zagrożenia, choroby i porady ->KLIK

6 komentarzy:

  1. Przerażające zdjęcie... a problem ogromny i także u nas w PL coraz bardziej dostrzegany.

    OdpowiedzUsuń
  2. To że dorośli stołują się w fastfoodach - ok, ich wybór, ich życie (chyba znają konsekwencję takiego postępowania). Ale czemu to robią swoim dzieciom ? Straszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. to zdjęcie mnie przeraża 0.0
    otyłe dzieci to coraz wiekszy problem, a głowna przyczyna sa rodzice którym brak czasu na przygotowanie wartościowego posiłku...

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej, to aż przerażające. ;x Ja też kiedyś żywiłam się w fastfoodach, jadłam do tego mnóstwo słodyczy i napojów na cukrze... Dobrze, że z tym już dawno skończyłam.

    OdpowiedzUsuń
  5. ___________________________________________________________________________
    ODCHUDZANIE PRZY OTYŁOŚCI / NADWADZE / CHOROBACH SERCA: INTELIGENTNE, TAKIE POLECAM. *****

    1. Jemy niskotłuszczowo czyli:
    INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.

    2. Niskowęglowodanowo, a zatem:
    NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.

    3. Puenta to tabele:
    IŻ PRODUKTU.

    P. S. Realizując klasyfikację IŻ, organizm sam wykorzystuje złogi trójglicerydów w żyłach, oczyszczając je. Zwyczajne biologiczne reakcje, które równocześnie eliminują miażdżycę i nadciśnienie, a także cukrzycę typu 2. Spożycie CHLEBA NA OSTEOPOROZĘ-IRL, szprotek wędzonych oraz fasoli czyli produktów o dużej zawartości wapnia wyjśnia celowość umieszczenia tych produktów jako zalecane.

    4. Wykluczamy jednak z diety (niezdrowe dla człowieka) tzw:
    WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26,01% WZROSTU.

    ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.

    ___________________________________________________________________________

    OdpowiedzUsuń
  6. ___________________________________________________________________________
    ODCHUDZANIE PRZY OTYŁOŚCI / NADWADZE / CHOROBACH SERCA: INTELIGENTNE, TAKIE POLECAM. *****

    1. Jemy niskotłuszczowo czyli:
    INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.

    2. Niskowęglowodanowo, a zatem:
    NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.

    3. Puenta to tabele:
    IŻ PRODUKTU.

    P. S. Realizując klasyfikację IŻ, organizm sam wykorzystuje złogi trójglicerydów w żyłach, oczyszczając je. Zwyczajne biologiczne reakcje, które równocześnie eliminują miażdżycę i nadciśnienie, a także cukrzycę typu 2. Spożycie CHLEBA NA OSTEOPOROZĘ-IRL, szprotek wędzonych oraz fasoli czyli produktów o dużej zawartości wapnia wyjśnia celowość umieszczenia tych produktów jako zalecane.

    4. Wykluczamy jednak z diety (niezdrowe dla człowieka) tzw:
    WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26,01% WZROSTU.

    ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.

    ___________________________________________________________________________

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)