czwartek, 27 października 2011

A'la tortilla z tuńczykiem


Składniki (na porcję)
  • Naleśnik/placek (np. taki)
  • Łyżka (ok. 30g) tuńczyka w sosie własnym
  • Ogórek konserwowy, mały
  • pół cebuli, małej
  • Poszarpany liść sałaty
  • łyżka mieszanki meksykańskiej (kukurydza. groszek i papryka)
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • przyprawa (u mnie pikantna do sałatek)

Na naleśnik kładziemy łyżkę jogurtu wymieszanego z przyprawą.
Ogórek i cebulę dowolnie kroimy, mieszamy z resztą składników i kładziemy na naleśnik tak, aby móc go zawinąć.
Można ją jeść na zimno, ale pysznie smakuje ciepła. W celu podgrzania owinąć zawinięty naleśnik w folię aluminiową (jak przy tradycyjnej tortilli) i włożyć na parę chwil do gofrownicy lub sadwichera.

Przybliżona wartość kaloryczna:
ok. 190 kcal



3 komentarze:

  1. Och wygląda pysznie! Chyba sobie zrobię na dzisiejszy obiad:))
    ps. Jestem bardzo wdzięczna za to, że podajesz kaloryczność :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taką tortillę. :) Zdrowy i szybki obiad.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam tortille, pysznie Twoja wygląda

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)