Składniki (na porcję)
- Naleśnik/placek (np. taki)
- Łyżka (ok. 30g) tuńczyka w sosie własnym
- Ogórek konserwowy, mały
- pół cebuli, małej
- Poszarpany liść sałaty
- łyżka mieszanki meksykańskiej (kukurydza. groszek i papryka)
- łyżka jogurtu naturalnego
- przyprawa (u mnie pikantna do sałatek)
Na naleśnik kładziemy łyżkę jogurtu wymieszanego z przyprawą.
Ogórek i cebulę dowolnie kroimy, mieszamy z resztą składników i kładziemy na naleśnik tak, aby móc go zawinąć.
Można ją jeść na zimno, ale pysznie smakuje ciepła. W celu podgrzania owinąć zawinięty naleśnik w folię aluminiową (jak przy tradycyjnej tortilli) i włożyć na parę chwil do gofrownicy lub sadwichera.
Przybliżona wartość kaloryczna:
ok. 190 kcal
Och wygląda pysznie! Chyba sobie zrobię na dzisiejszy obiad:))
OdpowiedzUsuńps. Jestem bardzo wdzięczna za to, że podajesz kaloryczność :)
Uwielbiam taką tortillę. :) Zdrowy i szybki obiad.
OdpowiedzUsuńuwielbiam tortille, pysznie Twoja wygląda
OdpowiedzUsuń