Potrzebujemy:
- 2 jajka (ew. jajko+białko)
- dwa plastry szynki (u mnie polędwica drobiowa)
- kilka pieczarek
- pół cebulki
- papryka
- odrobina oliwy
- ulubione przyprawy
Na małym podsmażam cebulkę, paprykę (kostka) i pieczarki.
W miseczce roztrzepuję jajka, dodaję pieprzu. Szynkę kroję w kosteczkę.
Na patelnię z farszem wylewam jajka, dodaję szynkę i delikatnie mieszam, żeby nie powstała jajecznica. Dodaję przyprawy (u mnie oregano, bazylia, odrobina imbiru).
Smażę na małym ogniu ok 8-10 min aż wszystkie się ładnie zetnie, co jakiś czas delikatnie podważając brzegi.
Zjadam z odrobiną musztardy :)
klasyka w bardzo dobrym stylu, uwielbiam omlety na bogato :)
OdpowiedzUsuń