sobota, 20 sierpnia 2011

Warzywne spaghetti

Pełnoziarniste spaghetti warzywne na bulionie:

Składniki (porcja na 4 osoby):
350-500 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti (polecam Lubella)
2-3 ząbki czosnku
zieloną, czerwoną, żółtą paprykę
duży seler
por
250 g pieczarek
mała cukinia
szklanka bulionu (najlepiej z warzyw)
natka pietruszki
przyprawy: sól i pieprz

Gotujemy makaron al dente. 
Umyte warzywa i pieczarki kroimy drobno w kostkę. Podsmażamy w woku czosnek, po chwili dodajemy pokrojone warzywa. 

Chwilę podsmażamy, zalewamy bulionem i jakiś czas dusimy. 
Dodajemy ugotowany makaron, przyprawiamy. 


Kładziemy na talerz i posypujemy posiekaną pietruszką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Co o tym sądzisz? ;)