czwartek, 25 sierpnia 2011

Skremowane brokuły





    Co potrzebujemy:

    • 450 g brokułów
    • 150 g jogurtu naturalnego 
    • 3-4 szklanki bulionu warzywnego
    • Sok z cytryny
    • Liść laurowy i ziele angielskie
    • Szczypta soli i inne przyprawy



    Co robimy:
    Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy 15 min w bilionie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. 
    Czekamy aż wszystko się ostudzi, wyciągamy liść i ziele i miksujemy z dodatkiem jogurtu, kilku kropli soku z cytryny i odrobiną soli. 
    Gotujemy i doprawiamy przyprawami do smaku np. pieprzem (najlepiej w porcji).


    WSKAZÓWKA: Można udekorować grzankami, płatkami migdałów lub całymi różyczkami brokuła i plastrami marchewki (zdj).



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Co o tym sądzisz? ;)