Składniki (na ok. 12 sztuk):
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 1 jajko
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- ok. 200 g pieczarek
- Przyprawy: pieprz, sól, papryka, lubczyk itp...
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na patelni (najlepiej teflonowej bez tłuszczu). Odkładamy.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek i przygotowane wcześniej pieczarki. Dokładnie mieszamy i ugniatamy.
Formułujemy z nich średniej wielkości kotleciki i smażymy na teflonowej patelni z obu stron aż stracą surowość (ok. 15 min).
Smacznego :)
Średnia wartość kaloryczna: ok. 75 kcal/szt
Hej, właśnie jade po składniki :) dam znać jak wyszły!
OdpowiedzUsuń