Składniki (ok 3 porcje):
- 300 g pieczarek
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1.5 szklanki przygotowanego wcześniej bulionu warzywnego
- przyprawy (pieprz, sól etc)
- 150 g (3 łyżki) kapusty kiszonej
Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Przekładamy do miksera, dolewamy chłodny bulion, dodajemy otręby, jogurt i przyprawy, miksujemy.
Gotowy krem podgrzewamy.
Na dno miski (na 1 porcję) wkładamy ok. 50 g kiszonej kapusty, zalewamy zupą, z wierzchu przyprószamy pietruszką.
Średnia wartość kaloryczna: 85 kcal/porcja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Co o tym sądzisz? ;)