Składniki (na 2 porcje)
- 2 średnie ugotowane ziemniaki
- 2 ugotowane marchwie
- seler ugotowany
- por ugotowany
- jajko
- cebula
- 3 łyżki groszku
- łyżka jogurtu
- 5 łyżek dowolnych otrębów
Wszystkie ugotowane na miękko warzywa miksujemy lub rozrabiamy (jak ktoś woli można zostawić niektóre większe kawałki).
Dodajemy pokrojoną dowolnie cebulę, jogurt, jajko i otręby. Dokładnie mieszamy.
Formułujemy kotleciki i smażymy na teflonowej patelni przesmarowanej oliwą.
Średnia wartość energetyczna: ok. 100 kcal/szt
Bardzo zachęcające :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam warzywne placuszki. Lekki i pyszny zamiennik mięsa. ;)
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie zrobić :)
OdpowiedzUsuń