poniedziałek, 7 listopada 2011

AKCJA jesień # kotleciki z warzyw


Składniki (na 2 porcje)
  • 2 średnie ugotowane ziemniaki
  • 2 ugotowane marchwie 
  • seler ugotowany
  • por ugotowany
  • jajko
  • cebula
  • 3 łyżki groszku
  • łyżka jogurtu
  • 5 łyżek dowolnych otrębów


Wszystkie ugotowane na miękko warzywa miksujemy lub rozrabiamy (jak ktoś woli można zostawić niektóre większe kawałki).
Dodajemy pokrojoną dowolnie cebulę, jogurt, jajko i otręby. Dokładnie mieszamy.
Formułujemy kotleciki i smażymy na teflonowej patelni przesmarowanej oliwą. 

Średnia wartość energetyczna: ok. 100 kcal/szt



3 komentarze:

  1. Uwielbiam warzywne placuszki. Lekki i pyszny zamiennik mięsa. ;)

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)