Składniki:
- Małe jajko
- 3 łyżki otrąb (np. 2 owsianych i 1 pszennych)
- Łyżka jogurtu lub serka homogenizowanego
- szczypta proszku do pieczenia
- przyprawy (np. odrobina papryki, bazylii)
- opcjonalnie pestki dyni, czy nasiona słonecznika
Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do miseczki, w której można mikrofalować (takiej, w której przygotowana masa będzie miała kształt bułeczki).
Wstawiamy do mikrofali na 3-4 minuty. Trzeba cały czas obserwować, żeby za bardzo nie przyschła.
Wyciągamy z naczynia i studzimy na kratce.
Po wyjęciu z naczynia |
jadłam takie poddczas mojej dość krótkiej przygody z dukanem ;)
OdpowiedzUsuńkiedy byłam na diecie takie jadłam :) o wiele bardziej smakowały mi z przyprawą do piernika i serkiem waniliowym - domowym :> ale fajny to zamiennik chleba ;)
OdpowiedzUsuńA na jaką moc ustawić ?
OdpowiedzUsuńNa 100%
OdpowiedzUsuńa właśnie idę wypróbować przepis :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny przepis :) Od dziś wracam do Dukana.
OdpowiedzUsuńja dodałam troszke słodzika i cynamon i mniamusne ciasteczko
OdpowiedzUsuńUwielbiam bułki otrębowe
OdpowiedzUsuńNiezwykle wartościowy artykuł, który zasługuje na uznanie. Dziękuję autorowi za tak wartościowe przemyślenia. Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńZarejestruj się teraz, Zobacz ofertę,
Kliknij tutaj, aby rozpocząć,
Czytaj dalej