Potrzebujemy:
- ok 600g piersi z kurczaka
- 2 duże cebule
- Łyżkę oleju
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- Przyprawy: można gotowe do chilli lub skompletować: imbir, kolendrę, ostrą paprykę, pieprz i inne opcjonalne.
- Mała puszka kukurydzy
- Mała puszka fasoli
- Paprykę (dwa różne kolory)
- 1/2 litra wody
Cebulę rumienimy na oleju, mięso kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Gdy się podsmaży dodajemy przyprawy, smażymy jeszcze chwilę.
Dodajemy pół litra wody i dusimy pod przykryciem ok. 20 min i dodajemy przecier oraz resztę składników. Dusimy jeszcze z 10 min do pożądanej konsystencji.
Polecam serwować z ryżem brązowym :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Co o tym sądzisz? ;)