piątek, 12 sierpnia 2011

Drobiowe chilli con carne

Pomysł na chilli con carne, ale trochę inaczej, bo z kurczaka. Przepis na ok. 6 porcji.


Potrzebujemy:

  • ok 600g piersi z kurczaka
  • 2 duże cebule
  • Łyżkę oleju
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • Przyprawy: można gotowe do chilli lub skompletować: imbir, kolendrę, ostrą paprykę, pieprz i inne opcjonalne.
  • Mała puszka kukurydzy
  • Mała puszka fasoli
  • Paprykę (dwa różne kolory)
  • 1/2 litra wody


Cebulę rumienimy na oleju, mięso kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Gdy się podsmaży dodajemy przyprawy, smażymy jeszcze chwilę.
Dodajemy pół litra wody i dusimy pod przykryciem ok. 20 min i dodajemy przecier oraz resztę składników. Dusimy jeszcze z 10 min do pożądanej konsystencji.

Polecam serwować z ryżem brązowym :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Co o tym sądzisz? ;)