piątek, 11 stycznia 2013

Pieczona papryka z jakami

Co tu dużo mówić- można dodać, co się chce do środka i wychodzi niezła kolacja/obiado-kolacja :) Bardzo nieskomplikowana


Składniki (na 1 porcję):

  • Średnia/duża papryka
  • 2, ew. 3 jajka
  • Dodatki np. cebula, szynka, groszek, pieczarki itp.
  • ok. 20g startego sera
  • Przyprawy (sól, pieprz, bazylia itp.)


Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
Odkrawamy górę papryki i wykrawamy nasienie.
Wlewamy roztrzepane jajka i dodatki z przyprawami dobrze je mieszając, tak aby masa sięgała do ok. 2/3 wysokości papryki. Wierzch posypujemy serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 30-40 min (pilnować, aż masa się zetnie, bo piekarniki różnie grzeją).
Po wyciągnięciu można zdjąć skórkę, która ładnie odchodzi.

Wartość kaloryczna: ok. 380 kcal/ porcja



8 komentarzy:

  1. takiej jeszcze nie robilam , ale uwielbiam zapiekana z ryzem :)'musze sprobowac tej wersji.

    OdpowiedzUsuń
  2. oo, a u mnie dziś duszona papryczka :) pyycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jajuszkowa papryczka ,fajnie ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Nominowałam Cię do liebster award, jeżeli bawisz się w takie głupoty :) ;*

    OdpowiedzUsuń
  5. niesamowicie apetycznie wygląda, muszę wypróbować ;)

    http://emptytaste.blogspot.com/ <- zapraszam ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. Nominowałam Cię do Liebster Blog :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jaki świetny blog, tyle super przepisów - jesteś wspaniała! Gratuluję pomysłów i wyobraźni na komponowanie dan:) Wyglądają przepysznie. Dodaję do obserwowanych. W razie chęci zapraszam do siebie. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Co o tym sądzisz? ;)